Izvor: JUGpress.com, 06.Apr.2023, 20:17

Humanitarni koncert za Muzičku školu iz Bujanovca u Belom dvoru

BUJANOVAC-BEOGRAD

Udruženje umetnika „Vivarte” organizovalo je dobrotvorni koncert pod pokroviteljstvom Fondacije prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu, koji je sinoć održan u Belom Dvoru, uz podršku prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine a sa ciljem da se pomogne Osnovnoj muzičkoj školi u Bujanovcu.

Ovaj koncert bio je prva humanitarna akcija koju organizuje Udruženje „Vivarte“, a sva sredstva prikupljena ovom prilikom biće >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << upotrebljena za kupovinu muzičkih instrumenata za Muzičku školu Bujanovac.

Ova škola organizuje časove klavira, harmonike, klarineta, flaute i gitare, i jedna je od retkih škola u kojoj se zajedno školuju deca srpske, romske i albanske nacionalnosti.

To je dokaz da obrazovanje i muzika, kroz najlepše melodije, mogu da izbrišu sve granice, saopšteno je iz kraljevskog dvora.

Zajendo su nastupili učenici Osnovne muzičke škole Bujanovac, sa profesionalnim muzičarima, članovima Udruženja. Koncertu je prisustvovao veliki broj gostiju iz kulturnog i javnog života Srbije.

„Veoma sam srećan što se dosta ljudi okupilo ovde, u domu Kraljevske porodice, da uživamo u nastupu ovih talentovanih muzičara, i da zajedno pružimo preko potrebnu podršku Osnovnoj muzičkoj školi u Bujanovcu. Mladi Srbije imaju veliki potencijal i jako je bitno da ih svi podržavamo, kako bi taj potencijal i ostvarili. To je naša obaveza i dužnost.

Ono što me posebno raduje je to što pružamo pomoć školi koja pokazuje kako muzika i kultura uopšte ne poznaju granice. Učenici ove škole dolaze iz različitih sredina, ali zajedno uživaju u prelepoj muzici. Kultura i umetnost brišu granice nacionalnosti i vere i spajaju ovu decu da zajedno uživaju u nečem lepom i uzvišenom. Mislim da su ovoga puta mladi ti koji uče nas odrasle kakvi svi treba da budemo“, izjavio je ovim povodom prestolonaslednik Aleksandar, dodaje se u saopštenju.

Udruženje „Vivarte“ je nevladina i neprofitna organizacija, posvećena promociji klasične muzike i dobrotvornim aktivnostima, koje pruža podršku muzičkim školama i muzičarima širom Srbije. Angažovanjem renomiranih umetnika u organizaciji obrazovnih i kulturnih manifestacija, članovi udruženja nastoje da pomognu podizanju nivoa muzičke svesti, muzičkog obrazovanja i pedagogije i promovišu muzičku kulturu. (kraj) KD/ MN

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.