Delegacija investitora iz Tunisa u Starom dvoru

Izvor: Studio B, 13.Nov.2014, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija investitora iz Tunisa u Starom dvoru

Cilj sastanka razvijanje saradnje između Tunisa i Grada Beograda.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević primio je danas u Starom dvoru delegaciju investitora iz Tunisa. Petronijević je naveo da Grad Beograd želi da pomogne mladim preduzećima da izađu na svetsko tržište.

- Želja nam je da predstavimo naša mlada start-ap preduzeća, IT kompanije, zdravu hranu, ali i naš građevinski potencijal, to >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << jest da pokažemo gde sve može da se investira. Želimo da nađemo način da naše proizvode predstavimo u Tunisu i celoj Africi. Upravo smo se dogovorili i da pravimo srpsko-tunišanske biznis dane kako u Beogradu tako i u Tunisu - rekao je Petronijević i dodao da će gostima predstaviti i turističku ponudu glavnog grada.

On je najavio da je počela proizvodnja organske hrane i već se traži tržište za buduće poljoprivrednike na rubnim opštinama grada Beograda.

Predstavnik tunišanske delegacije Adel Benani zahvalio je Gradu Beogradu na pozivu da njegova delegacija poseti Srbiju po prvi put.

- Došli smo da vidimo koje su mogućnosti za poslovnu saradnju između Tunisa i Srbije. Posetili smo mnogo kompanija i utvrdili da postoji mogućnost za poslovanje između srpskih i tunišanskih kompanija. Nadamo se da ovo neće biti naša jedina poseta Srbiji i da ćemo sledeći put dovesti i velike biznismene iz Tunisa koji će želeti da investiraju u Srbiju. Takođe, želimo i da osnujemo tunišansko-srpske biznis dane, u okviru kojih bismo pokazali kakve su mogućnosti za našu poslovnu saradnju - rekao je Adel Benani.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.