Bajatović: Regionalno skladište gasa i u Mokrinu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Regionalno skladište gasa i u Mokrinu?

BEOGRAD - Srbija ima mogućnost za postojanje najmanje dva regionalna skladišta gasa, jedno u Banatskom Dvoru i drugo u Mokrinu, izjavio je direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

On je istakao da je potrebno oko 22 miliona evra za završetak skladišta Banatski dvor sa kapacitetom koji bi bio u mogućnosti dnevno da utiskuje tri miliona kubnih metara gasa u rezerve, a u vreme krize pet miliona.

Bajatović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rekao da bi i u Mokrinu moglo da bude izgrađeno skladište gasa i dodao da u našoj zemlji ima još nekoliko lokacija koje bi mogle da budu iskorišćene za skladišta gasa.

"Ako bi se o tome ozbiljno razmišljalo, Srbija bi mogla da bude regionalni skladišni operater sa pet do sedam milijardi kubnih metara, što znači da bismo mogli da budemo dominatni igrač u regionu", naveo je on.

Direktor "Srbijagasa" zaključio je da šteta koju Srbija ima zbog nestašice gasa daleko prevazilazi investicije koje su potrebne za skladište Banatski Dvor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.