Zalaganje DSS-a za promenu kulturne politike

Izvor: Studio B, 22.Maj.2013, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zalaganje DSS-a za promenu kulturne politike

Na platou ispred kule Gardoš nastavljena je kampanja koalicije DSS-Dveri-Vojislav Koštunica za lokalne izbore u Zemunu.

Andreja Mladenović, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije, istakao je da se ova koalicija zalaže za potpunu promenu kulturne politike u gradu Beogradu, ali i u Srbiji i dodao:

- Pre nekoliko dana imali smo Noć muzeja. Nažalost muzeji u Zemunu i u Beogradu su zatvoreni danju, mesecima i godinama unazad. Zemun je zaista >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << centar kulture Beograda i Srbije. Promenom kulturne politike u Zemunu može se doprineti i ekonomskom razvoju, a sigurno i negovanju tradicije i identiteta i Srba i svih drugih nacionalnih zajednica koje žive na teritoriji Opštine Zemun.

Mnoga kulturna dobra nalaze se u Zemunu, od kule Gardoš, ali i celine oko kule, Zemunskog muzeja koji godinama ne radi, Spirtine kuće, do Karamatine kuće. Mladenović je pomenuo i Zemunski kej, kao i mnogobrojne spomenike i crkve koje su, prema njegovim rečima, zapuštene i u koje se nije ulagalo godinama. Mladenović je naglasio da kulturna politika predstavlja jedan način opstanka i jačanja identiteta naroda, posebno u vremenu kada su i sama država i nacija ugroženi.

- Mislimo da na ovaj način, promenom kulturne politike u beogradskoj Opštini Zemun, možemo doprineti da se kultura stavi na jednu drugačiju osnovu. Zemun je imao bioskope, pozorište, mnogobrojne sale za koncerte. Danas svega toga nema. Sve to treba da vratimo. Na taj način Zemun će postati kulturni centar ne samo Beograda, već i cele države Srbije. Zato pozivam građane Zemuna da 2. juna izađu na birališta i glasaju za koaliciju DSS-Dveri-Vojislav Koštunica pod rednim brojem dva- rekao je Mladenović.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

DSS–Dveri: Zemunu vratiti bioskop

Izvor: RTS, 22.Maj.2013

Promenom kulturne politike u Zemunu može se doprineti i ekonomskom razvoju, rečeno u Zemunu u okviru kampanje "DSS-Dveri-Vojislav Koštunica" za lokalne izbore. Ta koalcija se založila za ponovno otvaranje bioskopa u toj opštini. ..Koalicija "DSS-Dveri-Vojislav Koštunica" se u okviru kampanje za...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.