Rujević: Sporne izjave iz Dveri knjiže se Savezu

Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2018, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rujević: Sporne izjave iz Dveri knjiže se Savezu

Svaka sporna izjava bilo koga iz Saveza za promene, na koju vlast trlja ruke, "knjiži" se upravo Savezu, rekao je novinar Nemanja Rujević. Komentarišući izjavu ambasadora Kajla Skota i reagovanja srpskih zvaničnika na nju, on je ocenio da je Skat ponešto nediplomatski istupio.

Poslanik Dveri Srđan Nogo je rekao nedavno da je, prema njegovim saznanjima, Ana Brnabić već parafirala Dablinski sporazum sa EU o migrantima, i da, "ukoliko je parafirala ovaj sporazum, ona >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << treba da bude obešena istog časa na Terazijama, a pored nje i obešen Aleksandar Vučić".

 Upitan da li je Savez za Srbiju morao da reaguje na ovakvu izjavu poslanika Dveri, Rujević je rekao da se svaka izjava svakoga iz tog Saveza knjiži njima.

Na "lupetanje Noga", kako kaže, vlast može samo zadovoljno da trlja ruke.

"Ako uzmemo loguku Saveza, da su suštinska koalicija, onda ova izjava mora njima da se knjiži. Brnabić može biti svakakva, ali nije zaslužila da joj se preti vešanjem na Terazijama i crncima", dodao je on.

Zamka u koju su upale stranke Saveza za Srbiju, dodao je Rujević, jeste da kažu da je iznad svega je da se ujedinimo da bi se srušila ova vlast.

Njihova logika je da se ujedine, ali oni ne mogu da izguraju takvu taktiku, jer ih ima previše i "previše ovakvih", ili će da se drže te logike do kraja, ili će da iskuljučuju ljude pa ćemo onda imati rascepkanu opoziciju koja će početi da se svađa međusobno, objašnjava on.

"To je neodbranjiva stvar, ako si sa nekim u programskom savezu, moraš da objasniš šta misliš o svim njegovim stavovima. Ukrupnjavanje opozicije nešto i donosi i nešto odnosi Savezu za Srbiju i imaće neki efekat jer su daleko najkrupniji opozicioni blok, pa će svako ko želi prvo da sruši Vučića, glasati za njih. S druge strane, to odbija neke birace, i kod DS i kod Dveri ima birači koji ne mogu da progutaju to", zaključio je on.

Ljudi na vlasti tačno planiraju šta će da zauzme novinske stupce naredna dva, tri dana, a rekonstrukcija vlade je zgodna i da nedelju dana to bude.

Ministarka Zorana Mihajlović omiljena je meta iz iskrenih pobuda pripadnika SNS.

"To su bivši radikali koji ne mogu da joj oproste što je 5. oktobra bila na ispravnoj strani, a ne tamo gde su oni bili. A SNS-u znači da ih predstavlja neko normalnije lice.. a naravno da sve zavisi od Vučića", kaže on.

Parlament nije teatar, zbog prostakluka treba udaljiti

Govoreći o istupima Vojislava Šešelja u skupštini, Rujević kaže da je njemu svakako mestu tamo jer ga je narod izabrao.

"Svojim stilom on dolazi do tih glasova, i ne znam da li ima smisla komentarisati ga - on je Šešelj, može se i izmisliti glagol po njemu, šešeljevati..", kazao je novinar.

Skandal je uvek sistematski kada se pojavi takav vid prostakluka, pitanje je samo da li će da reaguje predsedavajući parlamenta, smatra on.

"l zašto ne reaguje onako kako reaguje i prema opoziciji. Parlament nije teatar i Šešelj za to može biti udaljen sa sednice", kazao je.

Ipak, niko ne može da ga izbaci iz parlamenta kad je on dobio te glasove, kaže Rujević i dodaje da u slučaju Šešelja prostakluci donose sve manje glasova, ali u slučaju vladajućih to još uvek nije tako.

Nediplomatsko istupanje ambasadora

Govoreći o ukidanju Unmika, Rujević je rekao da je Misija Unmika zajedno sa Euleksom jedan je od poslednjih simbola da je Kosovo poluprotektorat.

"SAD i dalje tamo mogu da nametnu bilo šta, ali sve više i kosovski Albanci hoće da preuzmu stvari u svoje ruke", kazao je.

Rujević je rekao i da ne veruje da će se EU i dalje širiti, ali i da ako to jeste put Srbije da će uslov svakako biti definisanje granica.

Komentarišući izjavu ambasadora Kajla Skota i reagovanja srpskih zvaničnika na nju, Rujević je rekao da je on ponovio stav SAD da je za njih Kosovo država.

"On je ponešto nediplomatski istupio, on sad kao ispravlja novinara, što nije baš preporučljivo i ne dešava se u boljim demokratijama", rekao je on ali i dodao da to "bahato ponašanje" diplomata nije rezervisano samo za balkanske državice i da se dešava se i u drugim zemljama, navodeći primer novog ambasadora SAD u Nemačkoj.

"Sve što mi komentarišemo oko promene politike SAD prema Kosovu je veliko ništa, rekao nešto Bolton, rekao nešto Skat, previše se ložimo na to".

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.