Izvor: Danas, 18.Jun.2015, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patriotski blok: Za što jaču saradnju sa Rusijom

Kragujevac - Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je da je tzv. Patriotski blok, koji, pored DSS i pokreta Dveri, čine i pojedini srpski intelektualaci i grupe građana, prava alternativa sadašnjoj vlasti, koja se zalaže "za što čvršću i jaču saradnju sa Ruskom Federacijom".

- Mi se zalažemo za sve ono što je suprotno onome za šta se aktuelna vlast zalaže. Mi smo za slobodnu Srbiju i naša ključna reč je sloboda, jer samo slobodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Srbija, a ne briselska kolonija. Slobodna Srbija može da obezbedi radna mesta za ljude, slobodu, bolje obrazovanje i socijalnu zaštitu, a ako hoćete i spoljnu politiku", rekla je Rašković Ivić na preksinoćnoj tribini Patriotskog bloka u Kragujevcu.

Naglašavajući da su svi u Patriotskom bloku evoskeptici i protiv ulaska u NATO, za patriotizam u ekonomiji i radikalan raskid sa liberalnim kapitalizmom, Rašković Ivić je kazala da u parlamentu Srbije danas nema nijednog poslanika koji je evroskeptičan, već se svi oni zalažu za istu politiku, a to je "ko će brže i efikasnije da bude sluga zapada i pretvori Srbiju u koloniju".

-Ova vlast je predala Kosovo sa njegovim resursima, manastirima i Srbe na Kosovu šiptarskoj antisrpskoj pseudodržavici koja nije ništa drugo nego NATO satelit i to je veliki greh, smatra predsednica DSS.

Boško Obradović iz Pokreta Dveri rekao je da Patriotski blok zagovara ekonomski patriotizam, što je ključna novina na domaćoj političkoj sceni, jer ljude danas najviše interesuje kako zaustaviti pljačkaške privatizacije, dalju rasprodaju privrednih i prirodnih bogatstava i kako zaštiti domaću privredu i poljoprivredu. Pokret Dveri je, napomenuo je on, u procesu registracije u političku stranku i očekuje se da će taj proces biti završen ovog leta.

TS: Predlog suverenistima

Na bazi više sastanaka i razgovora koji su vođeni između stranaka Nacionalni front iz Francuske i Treće Srbije, NF je u Parlamentu EU inicirala proceduru za izglasavanje Rezolucije koja za svoj cilj ima utvrđivanje pune istine o svim događajima u Podrinju u periodu 1992-1995, saopšteno je iz Treće Srbije. Prema saopštenju, prekjuče je sačinjen predlog rezolucije o Srebrenici, koji će u Evropskom parlamentu predložiti poslanik Nacionalnog fronta Aimer Šoprad. TS, kako se ističe, poziva sve suverenističke stranke u Srbiji i van nje, da podrže ovaj predlog.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.