Novi rezultati: Iznad cenzusa i Tadić i Dveri-DSS

Izvor: Mondo, 28.Apr.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi rezultati: Iznad cenzusa i Tadić i Dveri-DSS

Na osnovu rezultata sa 98,64 obrađenih biračkih mesta, iznad cenzusa su i liste Dveri-DSS i SDS-LDP-LSV, saopšteno je na večerašnjoj sednici RIK.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Preostaju još rezultati sa 114 biračkih mesta - 99 na kojima se ponovo broje glasovi i 15, na kojima će biti ponovljeno glasanje.

Kako je na početku sednice RIK-a saopštio direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević, prema tim podacima, lista >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << okupljena oko SNS osvojila je 48,24 odsto glasova, DS 6,04 odsto, Dosta je bilo 6,04 odsto, SPS 10,95 odsto, SRS 8,11 odsto, Dveri-DSS 5,01 odsto, SDS-LDP-LSV 5,03 odsto.

To su rezultati nakon unošenja podataka o glasanju sa 46 biračkih mesta, za koja je RIK juče, i pored određenih nedostataka, odlučio da ih verifikuje.

"Nedostaje u ovom preseku 114 biračkih mesta, od toga je 99 u procesu ponovnog prebrojavanja, a na 15 je poništeno glasanje", rekao je Kovačević.

RIK je saopštio da je ukupna izlaznost na izborima bila 56,25 odsto.

Republička izborna komisija se izjašnjava o spornim biračkim mestima na kojima je bilo teških grešaka i koja nisu ušla u verifikaciju.

Sednicu prati negodovanje opozicije koja je u parlamentu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

U parlamentu i liste Dveri - DSS i SDS-LDP-LSV

Izvor: Cafe.ba, 28.Apr.2016

Republička izborna komisija RIK saopštila je večeras na osnovu rezultata sa 98,64 obrađenih biračkih mjesta da su izborni cenzus prešle i liste Dveri-DSSi SDS-LDP-LSV.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.