Nova skupština da usaglasi Statut sa Ustavom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2013, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova skupština da usaglasi Statut sa Ustavom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je za njega nesporno da usklađivanje Statuta AP Vojvodine sa Ustavom i zakonima Republike Srbije treba da uradi novi saziv Skupštine AP Vojvodine. Sa njegovom ocenom ne slaže se portparol Demokratske stranke Aleksandra Jerkov, koja je danas izjavila da nema nikakve veze između odluke Ustavnog suda i pokrajinskih izbora, jer će odluka suda biti sprovedena i ni na koji način ne utiče na odnos snaga u skupštini AP Vojvodine. Pokret Dveri smatra da će zbog činjenice da što je Statut Vojvodine pao i da će time pasti i autonomija Vojvodine.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jerkov: Nema veze između odluke USS i pokrajinskih izbora

Izvor: Blic, 07.Dec.2013

Portparol Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je danas da nema nikakve veze između odluke Ustavnog suda Srbije (USS), o tome da su pojedine odredbe Statuta Vojvodine protivustavne, i pokrajinskih izbora, jer će odluka suda biti sprovedena i ni na koji način ne utiče na odnos snaga u skupštini...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.