Istraga protiv Vacića zbog tuče sa aktivistima Dveri

Izvor: B92, 09.Feb.2017, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv Vacića zbog tuče sa aktivistima Dveri

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Miše Vacića zbog nasilničkog ponašnja, pišu "Večernje novosti".

Protiv bivšeg portparola desničarske organizacije "1389" i privremeno zaposlenog službenika Kancelarije za Kosovo i Metohiju tom tužilaštvu podneta je i krivična prijava zbog lažnog predstavljanja da je savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Vacić se za nasilničko ponašanje tereti zbog događaja od 5. marta 2012. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, kada je s još nekoliko prijatelja iz pokreta "1389" na Bulevaru umetnosti na Novom Beogradu lepio plakate. Posle izvesnog vremena došli su i aktivisti "Dveri" i lepili plakte preko plakata pokreta "1389", zbog čega je izbila svađa, a potom i tuča.

"Vacićevi ljudi koji su imali fantomke na glavama dobro su istukli drugu grupu mladića. Tukli su ih rukama, nogama, ali i bejzbol palicama", rekli su za "Novosti" u tužilaštvu. Jedan od pretučenih nasilnika kazao je da je Vacića prepoznao po garderobi.

Tužilaštvu je podneta krivična prijava protiv Vacića, koji se prvi put krajem prošle godine predstavio kao savetnik u kancelariji za KiM, što je demantovao direktor kancelarije Marko Đurić navodeći da je Vacić angažovan u kancelariji na osnovu privremenog ugovora o delu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.