Dveri protiv migrantske politike aktuelne vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2020, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri protiv migrantske politike aktuelne vlasti

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ponovio je danas da su Dveri protiv migrantske politike aktuelne vlasti i poručio predsedniku Alekandru Vučiću "da migrante kojima želi da naseli Srbiju može da smesti u porodičnoj kući u Jajincima, ali ne i u prazna srpska sela i sve praznije gradove".

"Tek ovih dana javnost je ozbiljnije obratila pažnju na skandalozne i dugoročno opasne izjave i namere predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SNS Aleksandra Vučića da Srbija postane veliki migrantski centar u Evropi, o čemu su Dveri mnogo puta govorile i upozoravale", naveo je Obradović u pisanom saopštenju koje prenose Dveri.

On je podsetio na Vučićeve reči iz 2018. godine:

"Ja nemam tu vrstu straha od migranata. Angela Merkel je jedan od najvećih lidera savremene Evrope. Veoma mudro vodi svoju zemlju. Ona je preko migranata rešila problem nataliteta, da ne pričamo o radnoj snazi, ekonomskom rastu... Mi ćemo do 2030. godine imati jednak broj emigranata, lica koja napuštaju našu zemlju, i imigranata, lica koja dolaze da žive u našoj zemlji".

Dveri pitaju, navodi Obradović, da li je tačna izjava Herberta Kickla, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Austrije iz septembra 2019. godine:

"U doba dok sam bio ministar unutrašnjih poslova sa Srbijom je sklopljen ugovor da migranti kojima Austrija odbije zahtev za azil, a koji ne mogu da se vrate u zemlju porekla, budu vraćeni u Srbiju".

"Izbegavanje vlasti mesecima da odgovori na moje više puta ponovljeno poslaničko pitanje i zahtev da ovaj tajni sporazum konačno ugleda svetlost dana - najbolji je dokaz da takav katastrofalni ugovor postoji i šta nam sprema vlast u Srbiji", ocenio je Obradović.

"Migrante kojima želi da naseli Srbiju može da smesti u porodičnoj kući u Jajincima, ali ne i u prazna srpska sela i sve praznije gradove, ugrožavajući bezbednost svih građana Srbije i na ovaj način dugoročno menjajući strukturu stanovništva", poručio je Obradović.

On je konstatovao da smo "mi narod izbeglica i uvek spremni da pomognemo ljudima u nevolji koji beže od rata".

"Nismo rešili problem svojih izbeglica i nemamo snage i kapaciteta da rešavamo probleme migranata. Naš prioritet mora biti bezbednost svih naših porodica. Među migrantima koji su prošli kroz Srbiju bilo je i kasnijih učesnika u terorističkim aktima širom Evrope. Ne radi se ovde o starcima, ženama i deci, već o vojno sposobnim mladim muškarcima od 16-30 godina. Pljačke, pokušaji silovanja, nasilje i druga krivična dela već se dešavaju svuda tamo gde su migranti smešteni u Srbiji", kaže Obradović i pita:

"Kada su nas ovi sa vlasti pitali za saglasnost da potpišu ugovore sa EU da u Srbiju prime sve migrante koje EU odbije da primi? Da li su za ovo glasali birači SNS i drugih stranaka vlasti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.