Dveri nude nova rešenja za uspeh dijaloga

Izvor: B92, 28.Jun.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri nude nova rešenja za uspeh dijaloga

Pokret Dveri je usvojio Deklaraciju o KiM za koju kaže da ju je doneo Sabor ovog pokreta, a u kojoj se predlažu drugačija rešenja za dijalog.

Kako navode, rešenja za dijalog kosovskog problema su u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244.

Dveri predlažu promenu pregovarača i imenovanje novih, koji će, kako kažu, imati novi kredibilitet da razgovaraju o normalizaciji i budućnosti zajedničkog života.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Takođe navode da tema pregovora ne može biti status južne pokrajine, jer je on definisan u Ustavu Srbije, već samo pitanja poput imovine, bezbednosti, slobode kretanja ljudi i robe, zaštite kulturnog i prirodnog bogatstva države Srbije, kao i nadležnosti autonomne pokrajine.

Predlaže se i da se pregovori iz nadležnosti Evropske unije premeste u Savet bezbednosti UN, koji je, kako navode, i dalje jedini nadležan za rešavanje konačnog statusa južne srpske pokrajine.

U saopštenju nije navedeno da li je predlog upućen i na neke domaće i strane adrese, koje odlučuju i utiču na rešavanje problema KiM.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dveri predlažu nova rešenja za dijalog sa Prištinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2019

Pokret Dveri danas je usvojio Deklaraciju o Kosovu i Metohiji za koju kaže da ju je doneo Sabor ovog pokreta, a u kojoj se predlažu drugačija rešenja za dijalog o rešenju kosovskog problema, a koja su, kako se navodi, u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244...Razgovore o Kosovu i Metohiji treba vratiti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.