Dveri: Vučić i Mali hitno moraju da podnesu ostavke

Izvor: RTS, 13.Feb.2017, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Vučić i Mali hitno moraju da podnesu ostavke

Pokret Dveri zatražio je ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog nakon optužbe koje je na njegov račun iznela bivša supruga Marija Mali o učešću u rušenju objekata u Savamali i premijera Srbije Aleksandra Vučića, za koga je ocenio da je saučesnik gradonačelnika.
"Siniša Mali i Aleksandar Vučić, kao njegov saučesnik, hitno moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da podnesu ostavke nakon obelodanjivanja uloge gradonačelnika Beograda u slučaju rušenja Savamale, njegovog učešća u nezakonitim poslovima, prikrivanju imovine, sumnjivim transakcijama sa of-šor firmama, nasilja u porodici", navedeno je u saopštenju Dveri.
Ta stranka ocenila je da izjava Marije Mali koju su objavili mediji ukazuje na potencijalnu krivičnu odgovornost gradonačelnika za više krivičnih dela.
"Premijer je njegov saučesnik koji učestvuje u zataškavanju i prikrivanju ovih dela, ako i sam nije direktni učesnik. Pod čijim uticajem je Tužilaštvo kada ćuti na očigledne zloupotrebe i ne reaguje na moguće činjenje krivičnih dela?", navedeno je u saopštenju.
Dveri su ocenile da tvrdnje bivše supruge gradonačelnika "otkrivaju način na koji funkcioniše", kako se navodi, "uigrani mafijaški, pljačkaški režim Aleksandra Vučića".
"Siniša Mali je supruzi priznao da je organizovao rušenje objekata u Savamali pod fantomkama, prikrio je 95.000 evra jer poreklo ovog novca nije mogao da objasni državnim institucijama, raspolaže ogromnom imovinom i nekretninama koje ne vodi na svoje ime, preko of-šor kompanija obavlja sumnjive poslove, a svrha jedne od tih firmi sa britanskih Devičanskih ostrva je bila da se izbegne plaćanje poreza na kupovinu mercedesa G klase", saopštile su Dveri.
Kako je ocenjeno, ovo je još jedan u nizu pokazatelja da je "režim uzurpirao državne institucije, suspendovao pravnu državu, zloupotrebio moć, obespravio građane".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

LSV: Politička ili državna funkcija ne sme biti štit od zakona

Izvor: RTS, 14.Feb.2017, 00:01

. Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović zatražio je od nadležnih da se hitno oglase u vezi s navodima o odgovornosti gradonačelnika Beograda Siniše Malog za rušenje objekata u Savamali i dodao da ničija politička ili državna funkcija ne sme biti štit...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.