Dveri: Presuda nastavak antisrpske politike suda u Hagu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2021, 15:20

Dveri: Presuda nastavak antisrpske politike suda u Hagu

Pokret Dveri saopštio je danas da je potvrđivanje doživotne presude Ratku Mladiću bez utvrđivanja činjenica još jedan dokaz da je Haški tribunal napravljen da bi Srbe označio kao genocidan narod, kao i da se aktivnost Tribunala može definisati samo kao nastavak kontinuiranog procesa antisrpske politike međunarodne zajednice.

U saopštenju, koje potpisuje potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dveri Ivan Kostić, navodi se da je ovakva odluka, odnosno potvrđivanje optužnice, bilo očekivano i ocenjuje da se ovom presudom ponižavaju sve srpske žrtve za koje niko nije odgovarao.

U tom smislu se podseća da vođe muslimanske i hrvatske vojske Naser Orić i Ante Gotovina, kao i terorističke OVK Ramuš Haradinaj, nisu odgovarali za svoje zločine nad srpskim civilima i decom.

"Srbi su odlukom Haškog tribunala osuđeni ukupno na čak 1.038 godina zatvora, Hrvati su osuđeni na 249 godina zatvora, Albanci na 13, Bošnjaci na 42 godine, dok je iz Makedonije jedan osuđeni i iza rešetaka će provesti 12 godina", podseća se u saopštenju.

Pokret Dveri, zbog svega toga, stava je da su odluke Haškog tribunala političke, da nemaju utemeljenje u pravu i pravdi i da nikako ne doprinose pomirenju na prostoru bivše SFRJ, već produbljuju jaz i netrpeljivost među ovdašnjim narodima.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić,   Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.