Dveri: Izborne nepravilnosti na Adicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2012, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Izborne nepravilnosti na Adicama

NOVI SAD -

Novosadski odbor pokreta Dveri izrazio je danas sumnju u regularnost izbornog procesa na ponovljenim lokalnim izborima u Novom Sadu.

Dveri su u saopštenju za javnost obavestili javnost da je na delu, kako kažu, grubo prekrajanje izborne volje građana na izbornom mestu 23. u Mesnoj zajednici Adice.

"Na ponovljenim lokalnim izborima i ovog puta je u toku manipulacija sa glasovima, a oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 18 časova izlaznost na Adicama bila je mnogo veća nego na kraju izbornog dana 6. maja ove godine", kaže se u saopštenju Dveri.

U Dverima tvrde i da je članu biračkog odbora ispred Pokreta Dveri Jovanu Iliću, prećeno izbacivanjem iz biračkog odbora, zato što je imao primedbe na tok izbornog procesa.

"Istovremeno sa otvorenim pretnjama gospodinu Iliću, na portalu Novosadskih novina pojavila se dezinformacija da je predstavnik Dveri isključen iz rada biračke komisije sa izbornog mesta 23 u Adicama", kaže se u saopštenju.

Kako kažu u pokretu, ove insinuacije novosadskog javnog glasila novine pokazuju da je u toku pokušaj da se u javnosti stvori utisak da Dveri opstruiraju izborni proces.

Pokret Dveri povereništvo Novi Sad pozvao je nadležne organe da u najhitnijem roku reaguju po brojnim prigovorima, kako bi ovog puta sprečili navodnu zbornu krađu.

Dveri su istakle i da će preduzeti sve mere, u skladu sa zakonom, u odbrani izborne volje građana.

Kako saznaje Radio-televizija Vojvodine na drugim mestima, gde se ponavljaju izbori u Novom Sadu, bar za sada, nema većih problema.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.