DSS i Dveri obnovili pano sećanja ispod Varadinskog mosta

Izvor: Radio 021, 03.Apr.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i "Dveri" obnovili pano sećanja ispod Varadinskog mosta

Novosadski odbor DSS-a i pokret "Dveri" danas su održali protestnu šetnju povodom 16 godina od NATO bombardovanja.

Fotografija sa jedne od prethodnih akcija DSS-a protiv NATO-a

Šetnjom, pod nazivom "Slobodni i svoji, nikad u NATO", poslali su poruku da se neće zaboraviti ljudske žrtve, ali i da Srbija nikada neće biti članica NATO.

Potpredsednik DSS Borko Ilić naglasio je da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << šetnjom podseća i na 1.500 poginulih civila i hiljadu pripadnika vojske i policije koji su u bombardovanju izgubili živote. "Bombardovanjem je Srbiji naneta ogromna šteta i poručujemo svima da ćemo kao pravi hrišćani oprostiti, ali da nećemo zaboraviti ni ljudske žrtve ni to da su u bombardovanju srušena sva tri novosadska mosta", rekao je Ilić.

Okupljeni su se prošetali od spomenika Jaši Tomiću u Dunavskoj do Varadinskog mosta. On je dodao da ne želi da njegov, ali ni bilo čiji sin, nastrada boreći se na strani NATO-u, kako je rekao, eventualnom sukobu jednog dana u Kijevu ili Moskvi.

Na kraju protestne šetnje otkriven je pano ispod Petrovaradinskog mosta na kojoj su prikazane fotografije novosadskih mostova pre i ostaci mostova nakon bombardovanja. Pano je postavljen pre nekoliko godina, ali je iscepan i išvrljan, pa je sada ponovo uređen.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.