DSS: U Medijani smo naprednjacima za petama

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2016, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: U Medijani smo naprednjacima za petama

Koalicija Dveri i DSS je, prema preliminarnim rezultatima, prešla cenzus i ulazi u republički parlament, a najveću podršku u Nišu ova stranka dobila je na biračkom mestu broj 4 u Medijani gde je od 916 izašlih, 317 Nišlija glasalo za listu koju su podržale sve opozicione stranke.

Baš u Medijani je Srpska napredna stranka odnela najtešnju pobedu, jer je dobila 366 glasova, što je svega 49 glasova više od koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << DSS-Dveri.

Prema podacima DSS, koalicija čiji su oni deo je na biračkom mestu 28 na Paliluli dobila 197 glasova od 743 izašla birača, na broju 13 u Panteleju 212 glasova od 952 izašla birača, na broju 16 u istoj opštini 171 od 668, dok je 360 otišlo SNS-u.

I na glasačkom mestu 23 u Panteleju DSS je najgore prošao - ima svega 69 glasova od 434 izašla birača, dok je SNS dobio 288.

Republička izborna komisija još ne izlazi ni sa preliminarnim rezultatima izbora.

Kako je rečeno novinarima “Južnih vesti”, džakovi sa 5 birališta u Nišu su u prostorije RIK-a u najvećem gradu juga Srbije stigli tek oko 22:30 i tek se broje glasovi.

Ne oglašava se ni centrala RIK-a, a jedini koji su izašli sa preliminarnim rezulattima, pored DSS-a, jesu naprednjaci koji su rekli da su pobedili na većini biračkih mesta, uključujući 3 biračka mesta u Panteleju i 2 u Vranju.

Kako su rekli predstavnici opozicionih stranaka u Beogradu, na 15 birališta širom Srbije za naprednjake su glasali njihovi birači, ali i glasači Srpske radikalne stranke.

Lider Pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović je to ilustrovao rezultatima iz Užica, Jagodine, Kladova, sa Novog Beograda i beogradske Palilule gde je za radikale glasalo svega od 7 do 14 ljudi.

Najveći gubitnik ovih izbora je Aleksandar Vučić, jer je poražen na Novom Beogradu, a u Užicu je pobedio za svega 16 glasova. Ovo je početak kraja vladavine SNS - rekao je Radulović.

Preliminarne rezultate sa svih biračkih mesta objavili su CRTA i posmatračka misija “Građani na straži”. Oni potvrđuju da je najviše glasova dobio SNS (4.292 od 8.227 izašlih), na drugom mestu je koalicija DSS-Dveri, zatim slede SPS, Pokret “Dosta je bilo”, SRS, LDP-SDS-LSV i DS.

Kada se sagleda ukupan broj glasova na svim biračkim mestima u Srbiji računajući i rezultate od 24. aprila, u skupštinske klupe sešće poslanici sledećih stranaka i lista:

Izvor: CRTA

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.