Zukorlić kritikovao Švajcarsku

Izvor: B92, 31.Okt.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić kritikovao Švajcarsku

Bern -- Muftija Muamer Zukorlić kritikovao zabranu izrgradnje minareta u Švajcarskoj izrazivši očekivanje da će švajcarske vlasti uvideti grešku i ispraviti je.

Takva odluka više škodi Švajcarskoj nego muslimanima, rekao je muftija u Bernu, na manifestaciji koja je u subotu održana na platou ispred švajcarskog parlamenta, saopštila je Informativna služba mešihata.

Muftija je u svojoj poruci ukazao na ulogu i značaj muslimana zapadne Evrope u pravilnom predstavljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << islama.

Zukorlić je, kako je navedeno, bio gost Centralnog islamskog veća Švajcarske,a posetio je i Bošnjake u Arau gde je govorio o Islamskoj zajednici u Sandžaku i Srbiji.

Švajcarci su se pre dve godine na referendumu izjasnili za zabranu izgradnje novih minareta u toj zemlji. U Švajcarskoj živi oko 400.000 muslimana, a u zemlji postoje četiri minareta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zukorlić kritikuje Švajcarsku zbog minareta

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2011

Muftija Muamer Zukorlić kritikovao zabranu izrgradnje minareta u Švajcarskoj, izrazivši očekivanje da će švajcarske vlasti uvideti grešku i ispraviti je...Takva odluka više škodi Švajcarskoj nego muslimanima, rekao je muftija u Bernu, na manifestaciji koja je održana na platou ispred švajcarskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.