Zukorlić ispraća hadžije u Meku i Medinu

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 27.Okt.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić ispraća hadžije u Meku i Medinu

NOVI PAZAR - U organizaciji Islamske zajednice u Srbiji, kojom rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić i Islamske zajednice Srbije, na čijem čelu je reis ul ulema Adem Zilkić, ove godine će put Meke i Medine krenuti oko 500 hadžija. Iz Novog Pazara danas će krenuti prva grupa hadžija, koja u Meku i Medinu ide autobusima. Za njih će biti priređen ispraćaj na centralnom gradskom trgu, a srećan put će im poželeti muftija Zukorlić.

- Oni koji idu avionom putovaće 9. novembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << - rekao je funkcioner mešihata Islamske zajednice u Srbiji Sead Šaćirović i doda da u organizaciji ove zajednice na hadžiluk putuje 200 hadžija, "bez onih iz Preševa u Bujanovca".

- Islamska zajednica Srbije ispraćaj hadžija u Novom Pazaru prirediće 2. novembra - rekao je šef Zilkićevog kabineta Jakub Leković. U organizaciji te islamske zajednice put Meke i Medicine putuje 190 hadžija iz Sandžaka i šezdesetak iz Preševa i Bujanovca.

Ove godine za hadžiluk se, prema njegovim rečima, prijavio veliki broj žena - oko 40 odsto.

Muslimanski praznik Kurban ili Hadži bajram ove godine pada 16. novembra. Reč je o najznačajnijem prazniku u islamu koji simbolizuje prinošenje žrtve. Kurban bajram se proslavlja četiri dana i počinje dva meseca i deset dana nakon Ramazana.

Preko mešihata Muamera Zukorlića ove godine ide139 hadžija a to se može potvrditi i na zvaničnom sajtu mešihata.Ono što oni kažu da ide 200 je laž i neistina sa kojom oni žele i na ovaj način obmaniti javnost a samo zato što preko Rijaseta samo iz Sandžaka ide 190 hadžija.Pa kako ih nije sram da i ovakve stvari zloupotrebljavaju i iznose neistine na račun hadžija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.