Zorić: Proverava se da li je bilo nepravilnosti oko pasoša

Izvor: Blic, Tanjug, 13.Apr.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorić: Proverava se da li je bilo nepravilnosti oko pasoša

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić je povodom pisanja medija da je 280.000 novih srpskih pasoša falsifikovano, odnosno da sadrži čak 20 odstupanja od originalnog uzorka koji je upućen pograničnim policijama, zatražio istragu o tome kako bi se utvrdila istina i da ne sme biti zaštićen nijedan ministar, ali ni mediji koji su to objavljivali.

- Pokrenuo sam u četvrtak to pitanje u Vladi. Zaista je nedopustivo da bilo koji mediji ili bilo koji funkcioner ostane nekažnjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle onakvih optužbi. Insistirao sam da se pokrene postupak preko javnog tužioca i da se utvrdi istina. Ukoliko je ma ko od ministara učestvovao u ma kom kršenju zakona, treba da ide u zatvor. Ako je neko lagao i okrivio ministre da su prekršili zakon, a oni ništa ne znaju o tome i nisu ništa učinili, onda taj koji je prenosio lažne vesti mora da ide u zatvor, odnosno da snosi konsekvence u skladu sa zakonom. Svi moramo biti jednaki prema zakonu. Očekujem da nadležni organi ispitaju istinu i da svi oni koji su kršili zakon budu kažnjeni. Što se mene tiče, ne znam ništa o tim pasošima, a pogotovu da sam u tome učestvovao rekao je Mlađan Dinkić.

Tužilaštvo se uključilo

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je da je tužilaštvo već uključeno u proveru da li je bilo nepravilnosti i eventualnih zloupotreba prilikom izrade biometrijskih pasoša.

„Blic" saznaje i da će policija saslušavati sve aktere koji su spominjani, a u Dinkićevom kabinetu juče su tvrdili da je ministar spreman da svedoči o svemu vezanom za ovaj slučaj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.