Zlato, dva srebra i bronza za naše matematičare

Izvor: Politika, 24.Jul.2011, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato, dva srebra i bronza za naše matematičare

Za srpske srednjoškolce 52. Matematička olimpijada u Amsterdamu, u zemlji cveća Holandiji, bila je više nego uspešna.

Tim naših takmičara, u sastavu: Teodor fon Burg (zlatna medalja), Igor Spasojević i Stevan Gajević (srbrne), Rade Špegar (bronzana), Filip Živanović (pohvala), iz beogradske Matematičke gimnazije, doneo je pregršt priznanja.

Nadmetali su se u konkurenciji 564 najbolja matematičara iz celog sveta. Šesti član ekipe je Stefan Mihajlović iz Niša, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << učenik gimnazije „Svetozar Miletić“. Stručni štab i vođe puta bili su profesori Đorđe Krtinić i Dušan Đukić.

Tako je još jedan niz odličja dodat bogatoj riznici medalja, diploma, priznanja... na svetskim takmičenjima u matematici.

Sa svojom trećom zlatnom medaljom, naš najuspešniji takmičar, Teodor fon Burg je u samom vrhu svetske rang-liste, jer sada zauzima šesto mesto u konkurenciji od preko 14.000 kandidata iz čitavog sveta.

Tekst i foto Miki Veličković

objavljeno: 24.07.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medalje otvaraju vrata fakulteta

Izvor: RTS, 25.Jul.2011, 09:07

Šestočlana ekipa matematičara iz Srbije osvojila jednu zlatnu, dve srebrne, jednu bronzanu medalju na 52. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Holandiji. ..Mladi matematičari, koji su na Međunarodnoj olimpijadi u Amsterdamu, osvojili četiri medalje, vratili su se kući. Svi takmičari su učenici...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.