Zlatiborska zeleno-bela razglednica

Izvor: RTS, 04.Feb.2019, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatiborska zeleno-bela razglednica

Prvi februarski vikend Zlatibor je dočekao sa snegom, suncem i gotovo popunjenim smeštajnim kapacitetima. Sudeći po rezervacijama, u ovom mesecu biće nadmašen januarski broj gostiju i, mada današnja temperatura od devet stepeni topi sneg, sistemi za veštačko osnežavanje omogućavaju uživanje na svim stazama.
Ovih dana, u pogonu je sve što klizi, kotrlja, kaska... Glavna zlatiborska slika je šareno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mnoštvo u pokretu, ucrtano u planinski zeleno - beli dan. Procenjuje se, da se dnevno, ovde odmara oko 20.000 gostiju, i sve je pripremljeno za njihovu zabavu, zimske sportove i rekreaciju.

"Ski centar Tornik, zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, zaista radi punim kapacitetom, sve staze su spremne, puštene u rad, tako da i u januaru, i u februaru, nesumnjivo će biti velika poseta i interesovanje za skijanje", navodi direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović.
Uređeni su i skijalište i sankalište na Obudovici, u turističkom centru, i obezbeđen sistem za veštačko osnežavanje, ako snega ponestane.
U organizaciji Ustanove studentskih odmarališta i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na Zlatibor su stigli i mališani iz Goraždevca koji će sa ove planine, uz poklone koji su za njih pripremljeni, sigurno poneti i mnoštvo novih utisaka i iskustava.
"Ja sam prvi put na Zlatiboru i sviđa mi se zato što ima puno dece, deca su radosna, igraju se, možemo da upoznamo nove drugare", priča Petra Dulić, učenica drugog razreda OŠ „Janko Jovićević" iz Goraždevca.
Boravkom na Zlatiboru zadovoljna je i njena drugarica Antonina Pavlović. 
"Baš lepo izgleda, trebalo bi sad svi da dolaze ovde, na Zlatibor", kaže Antonina.
Zlatiborskoj razglednici dodajmo i izletišta, čuvare tradicije, manifestacije, poput Pršutijade koja predstoji, i eto objašnjenja zašto je ovde, iz godine u godinu broj gostiju sve veći, i kako se ovaj šampion srpskog planinskog turizma razvija u modernu evropsku turističku destinaciju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.