Živković: Ministar pravde zreo za ostavku

Izvor: BKTV News, 09.Okt.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Ministar pravde zreo za ostavku

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je da će ta partija, ukoliko Vlada Srbije ili druge institucije do ponedeljka to ne učine, objaviti tačan prevod izveštaja Evropske komisije „bez tumača“.

Živković je na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama stranke, rekao da bi građani trebalo da se upoznaju sa zaključcima izveštaja i dodao da bi ministar pravde Nikola Selaković trebalo da podnese ostavku zbog loših ocena u izveštaju po pitanju pravosuđa, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << prenosi Tanjug.
Lider Nove stranke je rekao da su najžešće primedbe bile vezane za izbor sudija i tužilaca i da je očigledno da postoji politički uticaj na tužilaštvo i sudove, te da ministar pravde nije uspeo da predloži „normalan zakon“ podsetivši da je ta partija više puta upozoravala na posledice Zakona o javnom beležništvu.
„Ministar prade je zreo za ostavku i očekujem da je toga svetan i predsednik Vlade i da ćemo u prvoj rekonstrukciji imati prve žrtve loše vlasti, ministra privrede i ministra obrazovanja, ukoliko ih ne ostave na dužnosti iz inata, jer sam to ja rekao“, prokomentarisao je lider Nove stranke.
Prema njegovim rečima, što se tiče medija, pogrešno je rečeno da je to ocenjeno pozitivno, rekavši da se u izveštaju ukazuje pre svega na netransparentnost vlasništva i na pritisak naročito u prvoj polovini godine.
Na konferenciji za novinare Aleksandar Stanković, koautor nove spoljne politike koju predlaže Nova stranka, objavio je dokument partije o tome.
Naveo je da bi prioritet nove spoljne politike trebalo da bude punoprvno članstvo u EU, a među ostalim tačkama naveo je i unapređenje saradnje dobrosusedskih odnosa, posebno sa državama nastalim nakon dezintegracije SFRJ, jačanje bezbednosne saradnje sa NATO, produbljivanje saradnje sa partnerima van evropskog okvira na bilateralnom nivou, i punopravno članstvo u Svetskoj trgovinskoj organizaciji.
U Novoj stranci smatraju da jedosadašnjaj politika apolutno neadekvanta akutuelnoj poziciji srbije u savremenom s istemu međunarodnihodnosa.
Izvor: RTS
The post Živković: Ministar pravde zreo za ostavku appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.