Zima nije iznenadila Prihvatilište u Beogradu

Izvor: RTS, 20.Jan.2017, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zima nije iznenadila Prihvatilište u Beogradu

Hladno vreme i niske temperature primorali su mnoge beskućnike da utočište potraže u Prihvatilištu za odrasle i stare u Beogradu.
U Prihvatilište mnogi svrate samo po svež obrok i da se okupaju, ali zatekli smo i one koji ovde borave godinama. Već sada u Kumodraškoj ulici smešteno je skoro dva puta više ljudi nego što prostora ima. Ipak, vrata prihvatilišta su otvorena za sve koji beže od snega, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << leda i mraza na ulicama Beograda. 

"Spremni smo i funkcinišemo sasvim normalnio, jeste povećan broj korisnika ali u saradnji sa nama srodnim ustanovama nalazimo rešenje. Inače, imamo svega dovoljno od hrane do „hemije",a naći ćemo rešenje i ako budemo prebukirani", kaže Prvoslav Nikolić direktor Prihvatilišta.
"Takođe imao sve što nam je potrebno da medicinski zbrinemo naše korisnike jer je Grad obezbedio dovoljno sredstava pa očekuejemo da od polovine godine počne sa rekonstrukcijom i dogradnjom prihvatilišta za odrasle", dodaje Nikolić. 
Ovo prihvatilište, jedino je na teritoriji Beograda, radi 24 sata dnevno 365 dana u godini i poziva sve koji to mogu, da mu pomognu u radu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.