Izvor: Blic, 20.Jun.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemlja će 2012. imati sedam milijardi stanovnika

Prema upravo objavljenim zvaničnim procenama službi vlade Sjedinjenih Američkih Država broj ljudi na planeti će 2012. godine preći granicu od sedam milijardi. Trenutno Zemlja ima 6,7 milijardi stanovnika, a SAD su sa 304 miliona stanovnika treća najmnogoljudnija država, iza Kine i Indije, prenosi AP.



Američka agencija navodi da procena dolazi u trenutku kada globalna zajednica sa teškoćama pokušava da zadovolji potrebe stanovništva za prirodnim resursima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Planeta Zemlja je u ovaj milenijum ušla sa preko šest milijardi stanovnika. Ta brojčana granica premašena je 1999. godine. Na prelazu u novi milenijum godišnje se na planeti rađalo oko 240 miliona beba, a umiralo je oko 95 miliona njenih stanovnika. U 20. vek Zemlja je ušla sa 1,4 milijarde stanovnika. Na ulazu u 19. vek broj stanovnika je premašio jednu milijardu, a do dvemilijaditog stanovnika prošlo je narednih 130 godina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sedam milijardi stanovnika do 2012. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2008

VAŠINGTON - Broj stanovnika u svetu dostići će sedam milijardi 2012. godine, uprkos teškoćama na koje nailazi međunarodna zajednica u namirivanju potreba za osnovnim sirovinama, navodi se u najnovijem predviđanjima američke vlade...Na našoj planeti trenutno živi 6,7 milijardi ljudi,a Kina i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.