Zelenilo: Nadoknada štete oštećenima zbog pada stabla

Izvor: RTS, 13.Nov.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zelenilo": Nadoknada štete oštećenima zbog pada stabla

U Bulevaru vojvode Putnika pod naletima vetra olujne jačine, danas se izvalilo stablo kestena i palo na vozilo u pokretu, kada su lakše povređene dve osobe, a "Zelenila - Beograd" je saopštilo da će oštećenim sugrađanima nadoknaditi štetu po utvrđenoj proceduri.
U saopštenju se navodi da se u Bulevaru vojvode Putnika pod naletima vetra olujne jačine, izvalilo stablo kestena i palo na vozilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u pokretu, a da su ekipe JKP "Zelenila - Beograd" odmah izašle na teren, što je bila jedna od sedam intervencija tokom košave.

"U vozilu su se prilikom pada stabla nalazile dve osobe koje su trenutno na pregledima u dežurnoj zdravstvenoj ustanovi, dok se stablo kestena nalazi u redovnom programu održavanja ‘Zelenila' i oštećenim sugrađanima će nadoknaditi štetu po utvrđenoj proceduri", kaže se u saopštenju.
Zbog izuzetno jake košave, koja u Beogradu duva jačinom od oko 20 kilometara na čas, operativni tim za hitne intervencije Javno komunalnog preduzeća "Zelenilo-Beograd" dežura 24 časa.
U saopštenju se navodi da usled produžene vegetacije, zbog povišenih temperatura za ovo doba godine, stabla još nisu odbacila lisnu masu kao ni plodove, pa su zbog toga krošnje izuzetno teške, što dovodi do izvala zdravih stabala pod udarima vetra.
Sugrađani mogu prijaviti Centru za informisanje slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala, koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu, radnim danom od 7.30 do 15.30 časova na broj telefona 2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi u Bulevaru vojvode Mišića 85a, na broj telefona 2650-683.
Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Beograd: Vetar sručio stablo na automobil u pokretu, povređene dve osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019

Dve osobe povređene su danas u Beogradu kada se u Bulevaru vojvode Putnika, pod naletima vetra, izvalilo stablo i palo na vozilo u pokretu...Tu informaciju su Tanjugu potvrdili u MUP-u i Hitnoj pomoći, navodeći da su osobe zadoblile lakše telesne povrede...Kako dodaju, povređeni su prebačeni na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.