Izvor: B92, 14.Dec.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleni traže raspravu o zakonu GMO

Beograd -- Zeleni Srbije traže od Skupštine odgovor šta se dešava s peticijom i predlogom zakona o genetski modifikovanim organizmima (GMO) koje su predali u oktobru.

Zeleni Srbije podsećaju da je Predlog zakona za zabranu proizvodnje GMO, prometa, uvoza i prevoza preko teritorije Srbije predat 26. oktobra.

Od tog dana "nema ni nagoveštaja da će korisnici budžeta Srbije koji sede u skupštinskim klupama otvoriti temu koja je od vitalnog značaja za sve građane". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Predlog zakona o zabrani GMO podržan je peticijom 35.000 građana Srbije.

Zeleni Srbije su ranije naveli da u Srbiji, i pored važećih zakona, postoji mogućnost da finalni proizvodi sadrže 0,9 odsto GMO, kao i da se proizvodi sa GMO ne obeležavaju.

Protest Zelenih Srbije će se održati ispred Doma Narodne skupštine Srbije od 9.00 do 10.30.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Zeleni" ispred Narodne skupštine

Izvor: Mondo, 15.Dec.2011, 13:46

Omladina "Zelenih Srbije" okupila se danas ispred Narodne skupštine kako bi poslanike potsetili na Predlog zakona za zabranu priozvodnje, prometa, uvoza i prevoza genetski modifikovanih organizama.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.