Zeleni čaj utiče na pamćenje

Izvor: TvojPortal.com, 14.Sep.2012, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleni čaj utiče na pamćenje

Izvor: Pressonline
Konzumiranje zelenog čaja može da pozitivno utiče na pamćenje, pokazali su rezultati novog kineskog istraživanja. Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu MNFR (Molecular Nutrition and Food Researć), pokazuju da je prirodni antioksidans "epigalokatehin galat" - EGCG koji se nalazi u zelenom čaju može da podstakne pamćenje, delujući na ćelije mozga.


Istraživači su obavili istraživanje na grupi miševa podeljenih u dve različite >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << grupe - prvoj je davan EGCG, a drugoj nije, preneli su francuski mediji.Nakon nekoliko dana, ti glodari su navođeni da pronađu platformu sakrivenu na njihovom putu.
Miševi "dopingovani" EGCG-om su za kraće vreme pronašli platformu od onih iz druge grupe.
Naučnici su istakli da su na taj način pokazali da EGCG direktno deluje na proizvodnju nervnih ćelija, što doprinosi shvatanju potencijala tog antioksidansa sadržanog u zelenom čaju kako bi se moglo pomoći u slučajevima degenerativnih oboljenja i gubitka memorije.
Već je poznato dejstvo zelenog čaja na gubitak kilograma, ali i u prevenciji od kardiovaskularnih oboljenja, raka i Alćajmerovog oboljenja.
Pressonline

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.