Završne pripreme za vežbu REGEX 18

Izvor: RTS, 12.Okt.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završne pripreme za vežbu "REGEX 18"

Multinacionalna komandno-štabna vežba podržana računarskim simulacijama, "REGEX 18", održaće se u Beogradu od 15. do 19. oktobra. Poslednja pripremna radionica realizuje se ove nedelje u Centru za obuku putem simulacija u kasarni "Banjica 2".
Pripadnici vežbajuće komande multinacionalne brigade završavaju poslednje pripreme i obuku u korišćenju simulacionog softvera, dok instruktori i rukovodstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razrađuju supozicije i incidente koji će biti pravi izazov za pripadnike vežbajuće brigade, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"REGEX 18" predstavlja zajedničku obuku vojnih, civilnih i policijskih struktura za učešće u multinacionalnim operacijama podrške miru pod mandatom Ujedinjenih nacija i izvešće se u prostorijama Centra za obuku putem simulacija.
Ciljevi obučavanja, koje se izvodi po standardima i procedurama NATO-a, fokusirani su na unapređenje sposobnosti štabnih oficira komande brigade za komandovanje i kontrolu snaga u operaciji u multinacionalnom okruženju i unapređenje interoperabilnosti.
Na "REGEX 18", osim pripadnika Vojske Srbije, učestvovaće pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, predstavnici međunarodnih organizacija (Kancelarija UN u Beogradu, Unicef, UNHCR, OEBS, Međunarodni komitet Crvenog krsta), Komesarijata za izbeglice, Crvenog krsta Srbije i oko 60 pripadnika oružanih snaga iz 17 zemalja.
Prevashodni cilj učešća Vojske Srbije u Inicijativi REGEX je razvoj interoperabilnosti u oblasti obuke i razvoj sposobnosti za planiranje zajedničkih vežbi sa oružanim snagama zemalja regiona i drugim članicama NATO-a i Programa Partnerstvo za mir, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.