Zatvorski čuvari odbili jednokratnu pomoć

Izvor: Glas javnosti, Beta, 22.Jan.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorski čuvari odbili jednokratnu pomoć

BEOGRAD - Predsednik Jedinstvene sindikalne organizacija ustanova za izvršenje krivičnih sankcija Dragoljub Kuridža rekao je da taj sindikat ne prihvata kratkoročnu pomoć od po 8.000 dinara jer to nije zahtev zaposlenih u zatvorima.

"Dogovor koji je postignut sa Granskim sindikatom uprave, pravosuđa i policije 'Nezavisnost' i Upravom za izvršenje krivičnih sankcija nas ne obavezuje i ostajemo pri svojim zahtevima", rekao je Kuridža.

Kako je istakao Kuridža, nastaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se razgovori sindikata i Uprave o zahtevu za povećanje zarada od 30 odsto izmenom koeficijenta u Uredbi za obračun isplate plata zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Zahtevaju i dodatke od 10.000 dinara za januar i decembar.

"Za sada smo dobili predlog uredbe koji nam ne znači ništa, jer nismo dobili ništa u pisanoj formi i za nas je to nevažeće", naveo je Kuridža.

Prema njegovim rečima, štrajk će biti 28. januara, kako je i najavljeno, ukoliko se ne ispune dva zahteva zaposlenih u zatvorima.

Ukoliko zaposleni u zatvorima stupe štrajk, obavljaće više od 50 odsto redovnog rada i aktivnosti koje zadovoljavaju minimum procesa rada i zahteve bezbednosti.

Zaposleni neće obavljati sprovođenje u sudove, posete advokata i porodica pritvorenim i osuđenim licima, prijem pošiljki i paketa, kao ni rad u kantinama.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.