Izvor: RTS, 04.Feb.2021, 16:26

Zatvoren još jedan privatni vrtić u Beogradu

Gradska prosvetna inspekcija uručila je rešenje o privremenom zatvaranju još jednog privatnog vrtića u Beogradu zbog nepoštovanja propisa, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.
Kako je objasnio gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, privatna Predškolska ustanova "Šumice" zatvorena je jer je promenila prostor vrtića bez verifikacije da je novi prostor u koji su se preselili adekvatan, odnosno bezbedan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za decu i da ispunjava sve neophodne kriterijume.
"Nažalost, očigledno je da samo strogim sankcijama možemo da uredimo sektor privatnih predškolskih ustanova, jer ranija upozorenja nisu bila dovoljna. Grad subvencioniše boravak dece, što su mnogi videli kao šansu i što je dalo višestruke pozitivne efekte, ali zahtevamo striktno pridržavanje propisa", rekao je Gak.
On je pojasnio da ustanove mogu da menjaju prostore i adresu, ali da im je za svaki novi prostor potrebna verifikacija Ministarstva prosvete da je taj konkretni objekat pogodan za boravak dece, da ima protivpožarne izlaze, zaštitu, da je obezbeđen i drugo.
"Briga o deci i sprovođenje predškolskog programa su velika odgovornost i mora se stati na put svima koji nisu spremni da je preuzmu i da se ovim poslom bave poštujući sve zakone i propise, a pre svega uz apsolutnu bezbednost dece", zaključio je Gak.
Privatna Predškolska ustanova "Šumice" biće zatvorena dok ne dobije verifikaciju promene sedišta koju donosi Ministarstvo prosvete, pojasnio je Gak.
Grad Beograd subvencioniše boravak dece u privatnim predškolskim ustanovama od 2015. godine. Na listi za subvencije je 420 privatnih vrtića, u koje je upisano oko 22.000 dece. Od početka ovog programa roditeljima je isplaćeno oko 14 milijardi dinara. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zatvoren još jedan privatni vrtić u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 04.Feb.2021

Gradska prosvetna inspekcija uručila je rešenje o privremenom zatvaranju još jednog privatnog vrtića u Beogradu zbog nepoštovanja propisa, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.