Zatekli ih na crno, pa dobili posao

Izvor: BKTV News, 05.Sep.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatekli ih na crno, pa dobili posao

Inspekcija rada Ministarstva za rad i zapošljavanje je, posle kontrole 48 poslodavaca koji izvode radove u Beogradu, zabranila rad na osam gradilišta.

U današnjem saopštenju Ministarstva navedeno je i da su podnete 24 prekršajne prijave i 20 rešenja kojima je naloženo otklanjanje nedostataka.
Najviše nepravilnosti utvrđeno je u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu – zaposleni ne nose lična zaštitna sredstva, kao što su šlem i opasač za rad na visini. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Ne postoji stručni nadzor za opremu za rad, a ni propisana uputstva za upotrebu i bezbedan rad dizalice i mašine za malterisanje, a skele su postavljene bez propisane tehničke dokumentacije i na njima nema zaštitne ograde.
U oblasti radnih odnosa najviše prekršajnih prijava podneto je zbog angažovanja radnika bez zaključenog ugovora o radu, odnosno rada na „crno“. Poslodavci su sa tri radnika zatečena na radu „na crno“ istog dana zaključili ugovore o radu na neodređeno vreme i prijavili ih na obavezno socijalno osiguranje.
Inspekcija rada obavila je kontrolu na gradilištima: most Zemun-Borča, blok 67a, hotel „Stari mlin“, rekonstrukcija ulice Vojvode Stepe i stambeno-poslovni objekat u istoj ulici.
Izvor: tanjug.rs
The post Zatekli ih na crno, pa dobili posao appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.