Zašto u dragačevskoj Kaoni skija celo selo

Izvor: RTS, 24.Jan.2020, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto u dragačevskoj Kaoni skija celo selo

Selo skijaša - nije vest iz nekog poznatog inostranog ski centra, već iz dragačevskog sela Kaone. Na obroncima Jelice još pre tri decenije meštani su napravili pravu ski stazu.
Ove zime snega gotovo da nema. Ali, na stazi dugoj oko dve stotine metara nije se otopio.

Čim završe sa časovima đaci iz obližnje škole "Vuk Karadžić" dolaze na skijanje. Do vrha se penju uz pravu uspinjaču.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Stazu pre više od tri decenije napravio je tadašnji nastavnik fizičkog kako bi decu obučavao skijanju. Pre petnaestak godina Vladimir Knežević osnovao je i seoski skijaški klub "Jastrebar", a na stazi se održavaju i takmičenja za mlađe skijaše.
"Aktivnosti su vezane za školski sport, a u današnje vreme mobilnih telefona i interneta mi se borimo i živimo sa ambicijom da deca zdravo odrastaju i da nauče jedan divan sport", rekao je Vladimir Knežević, prvi predsednik SK "Jastrebar", Kaona.
Stariji zbog obaveza često skijaju popodne ili uveče. Prošle godine na stazi je postavljena nova rasveta. Kako izgleda noćno skijanje u Kaoni vidi se na snimku koji su nam ustupili meštani.
"Što je najvažnije, dobra volja da se izađe u prirodu i onda bez straha, brzo se nauči", smatra Aca Majstorović instruktor skijanja.
Da će biti još skijanja tokom zime svi se nadaju, a sneg željno iščekuju. Ovde se može potpuno besplatno opremiti za skijanje jer ima dovoljno i skija i vezova.
Tako je prve skijaške korake na Kaonskoj stazi napravio i reporter RTS-a.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.