Izvor: B92, 12.Jan.2010, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleno preko 15 000 pripravnika

Beograd -- U programu "Prva šansa" Nacionalne službe za zapošljavanje u 2009. godini zaposleno je više od 15 000 mladih pripravnika.

Priliku da steknu prvo radno iskustvo koje će biti kvalitetno i konkurentno na tržištu rada, u "Privrednoj banci Beograd" dobilo je 46 ljudi. "Svakako da mi mnogo znači radno iskustvo jer mnogi moji prijatelji, koji su završili kad i ja, još uvek nisu našli posao. Imam priliku da svakim danom učim sve više i naučim puno toga", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Marijana Đurović.

"Završila sam Ekonomski fakultet u Beogradu prošle godine u oktobru. Posle toga sam tražila posao pola godine. Ukazala mi se prilika u PBB i ova banka nam je omogućila prvo radno iskustvo i mogućnost da se ovde zaposlimo posle odrađenog pripravničkog staža", kaže Sanja Bakoč.

Jelena Tucović navodi: „Ja sam diplomirani pravnik i završila sam fakultet u aprilu ove godine. Tražila sam posao mesec, mesec i po, i ovo iskustvo mi znači".

Korist od zapošljavanja po programu „Prva šansa", osim pripravnika koji su dobili posao, imali su i posladavci koji su ih zaposlili.

„To je veliko iskustvo i za PBB i za mlade pripravnike. Pripravnici znače puno, zato što su preuzeli mnoge poslove koje su do sada radili referenti i akaunt menadžeri, brzo su se uklopili u sredinu banke i počeli su sa kolegama da rade na lakšim ali i na kompleksnijim slučajevima, što će im u budućnosti dati mogućnost da vrlo brzo savladaju sve instrumente koji su potrebni za jednog ozbiljnog bankarskog službenika", kaže Dejan Vasić iz "Privredne banke Beograd".

Većina poslodavaca koji su zaposlili mlade u okviru programa „Prva šansa", planiraju da najvrednije zadrže po isteku pripravničkog staža.

Više informacija o ovom programu Nacionalne službe za zapošljavanje u emisiji "Šljaka" danas u 14.15 časova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez velikih promena na tržišstu rada u 2010.

Izvor: Beta, 12.Jan.2010

BEOGRAD, 12. januara 2010. (Beta) - Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Vladimir Ilić izjavio je u utorak da u 2010. godini očekuje zaustavljanje ili blagi rast broja nezaposlenih..."Ne očekujem dramatične promene na tržištu rada u 2010. godini" , izjavio je Ilić na konferenciji za...

Nastavak na Beta...

ILIĆ: Ne očekujemo rast nezaposlenosti u 2010.

Izvor: Danas, 12.Jan.2010

Broj nezaposlenih u Srbiji gotovo je identičan broju nezaposlenih u isto vreme prošle godine. Aktivnim merama tokom 2009. zaposleno je 70.000 ljudi, a Nacionalna služba za zapošljavanje odigrala je značajnu ulogu u sprečavanju erozije na tržištu rada i zemlja je uspela da amortizuje udare svetske...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.