Izvor: B92, 15.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeni falsifikovani pasoši EU

Beograd -- Na Vrškoj čuki je zaplenjeno 1.315 falsifikovanih obrazaca za pasoše i vozačke dozvole zemalja EU, vrednosti oko 1.315.000 evra.

Uprava Carina Srbije saopštila je u subotu da su carinici u utorak, 11. maja, pronašli putne isprave u kamionu kojim su upravljali bugarski državljani Radoslav Hristov i Dimitar Pavlov, a koji su išli iz Turske za Nemačku.

Takođe se navodi da su carinici pronašli dve putne torbe u kojima se nalazila veća količina falsifikovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putnih isprava zemalja članica Evropske unije - Belgije, Francuske, Portugala, Španije, Danske, Norveške i Velike Britanije.

"Torbe su bile kamuflirane ličnom garderobom, a obrasci pasoša su bili zamotani u novinski papir u paketićima od po 20 komada", dodaje se u saopštenju. Pronađeni pasoši su, prema navodima uprave carina, bili namenjeni zapadnoevropskom tržištu, gde im se cena kreće od 1.000 do 5.000 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.