Izvor: B92, 09.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakazali smo kao građani sveta

Beograd -- Prema odluci Saveta ministara danas je tačno u podne, u SCG trominutnim ćutanjem odata pošta žrtvama cunamija.

Većina elektronskih medija su u podne na tri minuta prekinuli emitovanje programa i podsetili na tragične posledice te elementarne nepogode. U svim evropskim prestonicama još 5. januara zastave su bile spuštene na pola koplja, zastali su vozovi, autobusi, tramvaji, metroi, zaćutale radio i TV stanice.

Zastava je Beogradu bila spuštena jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zgradi Skupštine SCG. Na ulicama Beograda građani se nisu odazvali pozivu da stajanjem u mestu odaju počast žrtvama cunamija.

Odluku o odavanju pošte žrtvama katastrofalog zemljotresa i pratećeg smrtonosnog talasa, doneo je Savet ministara državne zajednice Srbija i Crna Gora, ali nikakva koordinacija sa republičkim i lokalnim vlastima nije postrojala, kaže zamenik beogradskog gradonačelnika Radmila Hrustanović: "Na žalost, moram da konstatujem da smo generalno zakazali, i kao država i kao narod, kao nacija, kao građani, kao neki stanovnici ove planete. Milism da prosto nismo pokazali neku vrstu solidarnosti, koju svet jeste pokazao. Stalno govorim da Evropa i svet nisu prazne reči. To su i solidarnost i pravila ponašanja koja se podrazumevaju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.