Izvor: B92, 02.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagađenje zbog vremenskih prilika

Pančevo -- Povećanje sumpora u vazduhu nad Pančevom je posledica meteoroloških prilika, zaključeno je na kolegijumu direktora Rafinerije.

Emitovanje sumpora u atmosferu je normalna pojava za proizvodne procese i u Rafineriji i u Petrohemiji, a njegovo veće prisustvo nad gradom posledica je nepovoljne meteorološke situacije, izjavio je posle sastanka tehnički direktor pančevačke Rafinerije Miodrag Bogojević.

On je istakao da su zagadjenju doprinele niske temperature >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom noći i vetar male brzine koji je duvao iz pravca industrijske zone prema gradu.

Sa tom ocenom složio se republički inspektor za zaštitu životne sredine Vladimir Stojanović koji je prisustvovao sastanku.

U pančevačkoj Rafineriji nafte su najavili da će nastaviti da prate meteorološku situaciju i da će u skladu sa njom i reagovati, kako veće zagadjenje ne bi došlo do grada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.