Zabranjen rad školama u Tutinu i Trsteniku

Izvor: RTS, 13.Sep.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjen rad školama u Tutinu i Trsteniku

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora doneta su rešenja da se zabranjuje rad, odnosno, ostvarivanje delatnosti srednjeg obrazovanja i vaspitanja Srednjoj školi "Tutin" u Tutinu, kao i rad Saobraćajnoj školi u Trsteniku.
Inspektori su utvrdili da je postupanje Srednje škole "Tutin" i Saobraćajne škole u Trsteniku u obavljanju delatnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dovelo do posledica koje se ne mogu otkloniti nalaganjem mera, odnosno da su škole u dužem vremenskom periodu obavljale delatnost nezakonito, a da organi upravljanja nisu obavljali poslove iz svoje nadležnosti, navelo je Ministarstvo prosvete.

"Shodno navedenom, zaključeno je da su se stekli uslovi za preduzimanje radnji propisanih odredbama člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, odnosno da se zabrani rad ove dve ustanove", dodaje Ministarstvo.
Rešenja o zabrani rada je na osnovu člana 131. stav 1. Zakona o opštem upravnom postupku, člana 25. stav 2. Zakona o javnim službama i člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja potpisao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
Redovan i vanredan inspekcijski nadzor nad obrazovnim ustanovama u Republici Srbiji nastavljaju se i u novoj školskoj godini. Nadležni organi kontinuirano ispituju sprovođenje zakona i drugih propisa u obrazovnim ustanovama u Srbiji neposrednim uvidom u njihovo poslovanje i postupanje, poručuje Ministarstvo.
Juče je sedam osoba uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da su počinile koruptivna krivična dela u vezi sa uverenjima o položenom vozačkom ispitu za upravljanje vozilima B i C kategorije, saopštio je MUP.
Navedeno oje da su među uhapšenima odgovorna lica dve privatne srednje škole u Trsteniku i Tutinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zabranjen rad srednjoj školi Tutin i Saobraćajnoj u Trsteniku

Izvor: Večernje novosti, 13.Sep.2019

Inspektori su utvrdili da su škole u dužem vremenskom periodu obavljale delatnost nezakonito i da organi upravljanja nisu obavljali poslove iz svoje nadležnosti Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora, ministar prosvete Mladen Šarčević zabranio je rad Srednjoj školi "Tutin"...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.