Izvor: B92, 01.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za svaku prvu bebu - 30.000 dinara

Pančevo -- Od danas svaka porodica iz Vojvodine koja dobije svoju prvu bebu, ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć od 30 hiljada dinara.

Andrei Kiš iz Pančeva, koja je na svet došla 10 minuta posle ponoći, novčanu pomoć uručio je predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić: "Upućujem javni poziv svim porodicama u kojima se rodi prvo dete, da se jave opštinskim službama sa izvodom iz matične knjige rođenih, ličnom kartom i sa žiro računom. Opština obaveštava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pokrajinu, koja zatim direktno roditeljima uplaćuje pomoć."

Pokrajinska skupština donela je odluku da podrži mlade bračne parove, ne bi li zaustavila "belu kugu" koja svake godine smanji broj stanovnika Vojvodine za oko 8 hiljada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.