Za najsiromašnije 850 miliona dinara u 2011. godini

Izvor: Blic, 29.Nov.2010, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za najsiromašnije 850 miliona dinara u 2011. godini

Savetnik u Ministarstvu rada i socijalne politike Ljubomir Pejaković najavio je danas da će, na predlog resornog ministarstva, u narednoj, 2011. godini za pomoć siromašnima biti izdvojen urgentni paket socijalne pomoći od 850 miliona dinara, što je najveća suma do sada koja se izdvaja u te svrhe.

Ukoliko opštine pametno budu raspolagale sredstvima, ove zime neće biti gladnih, niti onih koji će se smrzavati, dodao je Pejaković.

Prema njegovim rečima, od 850 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << miliona, 400 će biti usmereno za razvoj usluga i pomoć siromašnima u 82 najnerazvijenije opštine u Srbiji, od kojih su prioritet 40 devastiranih lokalnih samouprava, čiji bruto dohodak iznosi manje od 50 posto od republičkog proseka.

"Najveći deo novca za pomoć tim opštinama usmerićemo za funkcionisanje dnevnih boravaka za decu i starije sa invaliditetom, pomoć u kući - gerontodomaćice i to pre svega kada je reč o udaljenim seoskim domaćinstvima", precizirao je Pejaković i dodao da će na taj način biti zaposleno oko 1.000 ljudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.