Za jedno mesto lekara u Topoli 150 kandidata!

Izvor: Glas javnosti, 12.Mar.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za jedno mesto lekara u Topoli 150 kandidata!

BEOGRAD - Na konkurs za prijem jednog lekara opšte prakse u Domu zdravlja "Sveti Đorđe" u Topoli prijavilo se oko 150 kandidata, najviše iz Šumadije, ali i iz gradova u Vojvodini i južnoj Srbiji. Direktor Doma zdravlja u Topoli Goran Đorđević rekao je da je "neverovatno veliko interesovanje" i da su konkurisali lekari koji su tek diplomirali, bez radnog iskustva, ali i oni sa iskustvom i položenim stručnim ispitom.

Najviše zainteresovanih kandidata je iz Kragujevca, ali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prijave stigle i iz Pirota, Niša, Zrenjanina, Sombora, Titela, Jagodine i iz Beograda.

"Uopšte nije reč o jednostavnom poslu, jer lekar u primarnoj zdravstvenoj zaštiti ima i dežurstva, kao u Hitnoj pomoći, od 20 časova do sedam ujutru, a angažovan je i na terenu za palijativno zbrinjavanje ili kućno lečenje", rekao je Đorđević.

On je ocenio da je na izuzetno interesovanje za konkurs uticao ne samo problem nezaposlenosti lekara, nego i činjenica da je Dom zdravlja u Topoli na dobrom glasu, zbog uslova za rad i dalje edukacije. U Domu zdravlja u Topoli, prema rečima Đorđevića, već 15 godina radi jedan lekar koji svakoga dana putuje iz Beograda.

Đorđević je rekao da će se birati najbolji kandidat, pa će se uvažavati i kriterijumi kao što su prosečna ocena i dužina studiranja kao i čekanja na posao. Rang-lista će biti sačinjena u ponedeljak, a pet najboljih kandidata biće pozvani na razgovor za posao.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.