Vulin otvorio skup OTEH 2018

Izvor: RTS, 11.Okt.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin otvorio skup "OTEH 2018"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvorio je dvodnevni naučno-stručni skup u oblasti odbrambenih tehnologija "OTEH 2018" u Vojnotehničkom institutu.
Aleksandar Vulin napominje da je Srbija uvek bila ponosna na svoje ljude, ljude koji čine odbrambeni sistem i na njihov kvalitet i znanje.

"Naša zemlja nikada nije zaostajala u kvalitetu ljudi koji su je činili. Naša zemlja je uvek bila ponosna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na svoje ljude koji su uvek birali da u svojoj Srbiji ostanu i daju ono najbolje što imaju. Zato i stojimo danas u ovoj zgradi i zato danas imam čast da stojim pred najboljim inženjerima", rekao je ministar odbrane, saopštilo je Ministarstvo.
Dodao je da je orijentacija naše vojske da se u najvećoj mogućoj meri oprema i snabdeva iz sopstvenih izvora i sredstava.
"Samo ono što sami proizvedete, ona tehnologija koju ste sami osvojili je zaista vaša. Zato ćemo u narednom periodu, nadam se i više nego do sada, moći da uložimo u ljude koji će biti u stanju da tehnologiju koju kupimo prilagode i primene ili stvore potpuno novu. I ova konferencija danas je upravo u svrsi toga", zaključio je Vulin.
Direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik dr Bojan Pavković poručio je da se u eri intenzivnog razvoja novih tehnologija i brzih promena u oblasti razvoja naoružanja i vojne opreme razvija realna potreba za bliskom saradnjom i razmenom znanja između svih činilaca koji učestvuju u tom procesu.
"OTEH" je iz godine u godinu posvećen najvećim srpskim i svetskim naučnicima, a na današnjem skupu o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću, i njegovom radu, govorio je profesor dr Lazar Lazić iz Instituta za meteorologiju.
Naučno-stručni skup iz oblasti odbrambenih tehnologija "OTEH" održava se od 2005. godine, a šest godina kasnije dobio je međunarodni karakter.
Organizator osmog skupa je Vojnotehnički institut u saradnji sa Upravom za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.