Vulin čestitao Kastru 89. rođendan

Izvor: RTS, 13.Avg.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin čestitao Kastru 89. rođendan

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin čestitao je nekadašnjem predsedniku Kube Fidelu Kastru 89. rođendan, navodeći da je on svojom neustrašivom i beskompromisnim zalaganjem za pravdu i demokratiju obeležio 20. vek.
"Vaša revolucija i neprekidna borba za očuvanje nezavisne i socijalističke Kube je neiscrpna inspiracija svih levičara u svetu. Budite uvereni komandante Kastro da ćete u članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pokreta socijalista uvek imati iskrene saborce", poručio je Aleksandar Vulin u čestitki, prenosi Tanjug.
Kastro je, kako je naveo, pokazao da je otpor neoglobalizmu moguć, da pritisci, ma kako teški, ne mogu srušiti volju naroda, te da postoji nada za jedan bolji svet sutra.
"Ceo miroljubivi svet je prepoznao i pozdravio vašu politiku, a danas polako, ali sigurno, je priznaju i oni koji su decenijama radili protiv Kube nanoseći joj nemerljivu štetu", naveo je Vulin, koji je Kastru poželeo dobro zdravlje, sreću, radost i da zauvek živi socijalistička Kuba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.