Vulin: Za sve ujednačen kvalitet socijalnih usluga

Izvor: Akter, 03.Sep.2014, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Za sve ujednačen kvalitet socijalnih usluga

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da svi u Srbiji, ma gde živeli, moraju da imaju ujednačen kvalitet socijalnih usluga.

U Centru za socijalni rad u Majdanpeku danas je otvoreno novo adaptirano odeljenje, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da svi u Srbiji, ma gde živeli, moraju da imaju ujednačen kvalitet socijalnih usluga.

Vulin, koji je otvorio nove renovirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << prostorije Centra, izjavio je da je veoma važno da se svima koji koriste usluge centara za socijalni rad, ali i druge socijalne usluge, bez obzira da li žive u Beogradu ili Majdanpeku, obezbedi da njihov kvalitet bude što ujednačeniji i da mogu da koriste sva prava koja su im garantovana.

Kako je naveo, i ubuduće će se raditi na tome da svima kojima je pomoć potrebna i koji koriste socijalnu pomoć i zaštitu, imaju jednake mogućnosti i poručio: "Ne delimo ljude na one koji žive u velikim gradskim centrima i one koji žive van njih".

On je dodao i da nema razloga da pružanje usluga i socijalna zaštita ne bude svuda na istom nivou.

Vulin je rekao i da je sada u Centru zaposleno još 10 ljudi - 10 žena koje time rešavaju i egzistencijalna pitanja za svoje porodice.

U produžetku prostora Centra za socijalni rad renoviran je prostor veličine 56 kvadratnih metara, a sredstva za adaptaciju tog prostora obezbeđena su na osnovu projekta "Helping hend", koji finansira Delegacija EU u Srbiji.

Ukupno je za renoviranje dato nešto više od milion dinara, a u čitavom poslu delom je učestvovala i opština Majdanpek.

Direktorka centra Vesna Tričković navela je da je ovo svečani trenutak za sve koji tu rade i precizirala je taj prostor namenjen za organizacionu jedinicu Službe pomoći u kući koja ima 10 geronto-domaćica i 84 korisnika.

Predsednik Privremenog organa Majdanpeka Dejan Vagner izjavio je da se ovime lokalna samouprava potvrđuje odlučnost da odgovori obavezama da se mora poklanjati pažnja socijalno najugroženijim licima.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Vulin: Isti kvalitet socijalnih usluga za sve

Izvor: RTS, 03.Sep.2014

Ministar Aleksandar Vulin poručio da svi u Srbiji, ma gde živeli, moraju da imaju ujednačen kvalitet socijalnih usluga...Aleksandar Vulin je u Centru za socijalni rad u Majdanpeku otvoreno novo adaptirano odeljenje i tom prilikom istakao da kvalitet socijalnih usluga mora biti ujednačen svuda, prenosi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.