Vulin: Kfor jedini garant bezbednosti na KiM

Izvor: RTS, 17.Sep.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Kfor jedini garant bezbednosti na KiM

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO vazduhoplovnim maršalom Stjuartom Pičom, koji je u poseti Republici Srbiji. Sastanku je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.
Teme sastanka bile su saradnja NATO-a sa Srbijom, s osvrtom na saradnju sa Kforom-om, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i regionalni bezbednosni izazovi.

Ministar odbrane rekao je da je saradnja sa NATO-om veoma dobra i istakao da takva saradnja pod okriljem Programa "Partnerstvo za mir" predstavlja optimalni okvir naše saradnje.
Prema rečima ministra Vulina, promena namene i zadataka „Kosovskih snaga bezbednosti" i formiranje "vojske Kosova" za Srbiju je apsolutno neprihvatljivo i predstavlja izvor nestabilnosti u regionu. Kako je istakao, Kfor predstavlja jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije.
Ministar Vulin je istakao da je Srbija vojno neutralna i zahvalio što NATO poštuje vojnu neutralnost Republike Srbije.
Vazduhoplovni maršal Pič izrazio je zadovoljstvo saradnjom NATO-a i Srbije i dodao da se ona zasniva na međusobno korisnoj saradnji.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Formiranje 'vojske Kosova' za Srbiju apsolutno neprihvatljivo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO vazduhoplovnim maršalom Stjuartom Pičom, koji je u poseti Republici Srbiji. Sastanku je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, saopšteno je iz Ministarstva odbrane...Kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srbija i NATO dele interes očuvanja mira i stabilnosti u regionu

Izvor: RTS, 17.Sep.2019

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO, vazduhoplovnim maršalom Stjuartom Pičom. Sastanku je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.