Izvor: B92, 05.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović: Nemam ovlašćenja da utičem na sud

Podgorica -- Crnogorski predsednik Filip Vujanović izjavio je , povodom zahteva da spreči zataškavanje afere o trgovini ženama, da kao predsednik republike nema ovlašćenja da utiče na rad pravosudnih organa. Reagujući na poziv nevladine organizacije "Sigurna ženska kuća" da spreči zataškavanje afere o trgovini ljudima, Vujanović je kazao da "ne želi da sumnja u savesno i zakonito postupanje pravosudnih organa", a da se sve takve sumnje "mogu razmotriti u propisanoj proceduri".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako prenose podgorički mediji, crnogorski predsednik je rekao da je dužan da podrži aktivnosti na suzbijanju svih oblika ugrožavanja ljudskih prava i da to čini "maksimalno i u svakoj prilici". Povodom navoda "Sigurne ženske kuće" da se i njegov brat, advokat Dejan Vujanović, susretao sa žrtvom afere o trgovini ljudima, moldavskom državljankom S. Č, Vujanović je kazao da je uveren u bratovljevu "čestitost i vrednost porodične tradicije". "Želim da odbacim insinuacije o tome da bi bilo koji građanin, pa i moj brat, mogao da bude nedodirljiv pred zakonom", kazao je on. Navode "Sigurne ženske kuće" sinoć je demantovao i Dejan Vujanović, koji je najavio i tužbu zbog klevete protiv S.Č.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.