Vučić otvorio Ljubičevske konjičke igre

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić otvorio Ljubičevske konjičke igre

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je večeras otvorio Ljubičevske konjičke igre u Požarevcu, turističko-kulturnu manifestaciju tradicije duge više od pola veka.

Ove godine, Ljubičevske igre se održavaju po 54. put, a nakon svečanog otvaranja usledice svečani defile učesnika.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i generalni sekretar u Predsedništvu Srbije Nikola Selaković, ministri u vladi Srbije Rasim Ljajić, Nenad Popović i Zoran Đorđević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao i brojni predstavnici diplomatskog kora.

Danas je već počeo konjički deo programa, koji je otvoren regionalnom izložbom konja svih rasa.

Prvi takmičarski dan je sutra, a nedelja je finalni dan.

Glavna galopska trka je "Kup Ljubičeva" i za nju je nagradni fond dva miliona dinara, dok je glavna kasačka trka "Knez Mihajlo" sa nagradnim fondom od 800.000 dinara.

Obe trke su internacionalne.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prateći mudru politiku kneza Miloša uzdižemo Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je večeras otvorio Ljubičevske konjičke igre u Požarevcu, turističko-kulturnu manifestaciju tradicije duge više od 50 godina, i poručio da danas dva veka od uspostavljanja temelja moderne srpske države prateći mudru politiku kneza Miloša uzdižemo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.