Vučić i Brnabićeva uputili saučešće Egiptu

Izvor: RTS, 24.Nov.2017, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Brnabićeva uputili saučešće Egiptu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić uputili su telegrame saučešća egipatskim zvaničnicima povodom napada na džamiju u regionu Severnog Sinaja.
U pismu Aleksandra Vučića egipatskom predsedniku Abdelu Fatahu el Sisiju se kaže: "Primite duboko saučešće povodom nečuvenog napada na džamiju El Rauda u Bir el Abedu, u kojem je stradalo mnogo ljudi. Ovaj tragičan događaj šalje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snažnu poruku svetu da moramo biti jedinstveni i snažniji nego ikad pred izazovima i okrutnošću terorizma, sa kojima se suočavamo".
"Iako je u ovakvim tragičnim trenucima teško naći reči utehe za one koji su izgubili svoje najbliže, molim Vas da porodicama i prijateljima poginulih, kao i građanima Egipta, prenesete iskreno saosećanje koje upućujem u ime građana Srbije i svoje ime. Ujedno Vas molim da povređenima prenesete najbolje želje za brz oporavak", navodi se u pismu predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.
I premijerka Ana Brnabić uputila je telegram saučešća predsedniku vlade Egipta Šerifu Ismailu.
"Sa tugom smo primili vest da je novi napad u Vašoj zemlji odneo nevine živote i opomenuo nas da su mržnja i nasilje sveprisutni u današnjem svetu. Ovaj tragičan događaj još jednom nas je podsetio da je na svima nama odgovornost da još snažnije štitimo civilizacijske vrednosti i osnovno ljudsko pravo na život u slobodnom svetu. U ime Vlade Srbije i svoje ime, porodicama i prijateljima poginulih, kao i Vama i Vašoj Vladi, upućujem izraze najdubljeg saučešća, a povređenima želju za brz oporavak", navodi se u telegramu saučešća premijerke Brnabić.
Saučešće je egipatskom ministru odbrane generalu Sedki Sobhi Sajid Ahmedu uputio i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić uputio saučešće predsedniku Egipta: Iskreno saosećamo sa vama u ovim teškim trenucima

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2017

Predsednik Srbije poslao poruku u ime svih građana..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Arapske Republike Egipat Abdelu Fatahu el Sisiju povodom napada na džamiju u regionu Severnog Sinaja...U pismu se kaže:..- Primite duboko saučešće povodom nečuvenog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.