Vučić: Ne želim da država više pomaže klubovima

Izvor: Akter, 19.Sep.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne želim da država više pomaže klubovima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će učiniti se da se država povuče iz sportskih klubova i da ih što manje finansira

"Daću sve od sebe da se politika odatle skloni i da država daje što manje, a da uzima što više. Nikome neću dozovliti da reketira državu, da misli da od države otme sve što hoće. Pošteno govorim, jer je moj posao da brinem o kasi države", rekao je Vučić na televiziji Pink.

Vučić je naveo da će biti teško da dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << do privatizacije, jer je "niko ne želi".

"Sreće nema bez privatizacije, jer svi traže da država pomogne, a ja neću da država pomaže, mnogo je ona pomagala", kazao je srpski premijer.

On je rekao da bi voleo da država daje mnogo manje novca klubovima i da bi zbog toga želeo da se počne s privatizacijom.

Vučić, koji je deklarisani zvezdaš, kazao je da crveno-beli igraju "svoj najbolji fudbal u poslednjih 15 godina".

"Očigledno da je odlazeća uprava uspela da napravi dobre rezultate, dobar tim. Zadovoljan sam što neće biti nikoga iz Srpske napredne stranke u upravi. Očigledno je da su ovakvim rezultatima navijači bili nezadovoljni. Želim im mnogo uspeha i sreće sa novim rukovodstvom", rekao je Vučić.

Premijer je dodao da je veoma srećan zbog pobede fudbalera Partizana nad AZ Alkmarom u Ligi Evropa.

"Veoma sam srećan zbog pobede Partizana nad Holanđanima, čestitao sam rukovodstvu i treneru, i verujem da će nastaviti da pobeđuju", naveo je Vučić.

Kada je reč o sponzorstvima Zvezdi i Partizanu, Vučić je rekao da njih finansiraju srpske kompanije i da mu je smešno kada neko kaže da je NIS ruska kompanija.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Niko neće privatizaciju, a neću da država pomaže"

Izvor: B92, 19.Sep.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će učiniti se da se država povuče iz sportskih klubova i da ih što manje finansira..."Daću sve od sebe da se politika odatle skloni i da država daje što manje, a da uzima što više. Nikome neću dozovliti da reketira državu, da misli da od države...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.