Vučević: Govor mržnje neće se tolerisati u Novom Sadu

Izvor: RTS, 16.Jun.2018, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Govor mržnje neće se tolerisati u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je na "Bajramskoj sofri" da se govor mržnje neće se tolerisati u tom gradu i da je to je poruka svim ekstremistima. Ukazao je da u Novom Sdau zajedno žive pripadnici različitih vera.
Vučević je prisustovao manifestaciji "Ulica otvorenog srca - bajramska sofra u Novom Sadu" koja je organizovana povodom završetka Ramazana.
"Današnja poruka i večerašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << događaj je ista poruka svim ekstremistima sa koje god strane da dolaze da se nikakvi govori mržnje i negativne reakcije neće tolerisati. Mi ovde živimo svi zajedno, i katolici, i pravoslavci, i muslimani, i oni koji veruju, i oni koji ne veruju, i odlično se razumemo i kad pričamo i na različitim jezicima i ne smemo da dozvolimo da to iko pokvari", istakao je on i dodao:
"A nećemo da dozvolimo da nas uče neki drugi koji na tome moraju još da rade, oni mogu da dođu kod nas da uče kako se to radi. A mi treba da radimo na nekim drugim stvarima, da budemo vredniji, kooperativniji i da još više radimo na razvoju Novog Sada, da nas bude još više i da se Novi Sad još više razvija."
Glavni muftija islamske zajednice u Vojvodini Muhamed Ziljkić poručio je da ovom manifestacijom islamska zajednica želi da pokaže da je islam religija mira i ljubavi i da na taj način utiče na razbijanje predrasuda i stereotipa o muslimanima i islamu.
"Cilj ove manifestacije jeste upravo simbolika ovoga srca koje pokazuje da je naša prijateljska ruka ispružena i mi želimo da na ovaj način razbijamo sve stereotipe i sve predrasude koje se negde gaje prema islamu i prema muslimanima. Islam je religija mira, religija ljubavi, i harmonije, i tolerancije, i mi želimo da nas upravo na ovaj način naši sugrađani dožive i da nas prihvate onakvima kakvi jesmo i na taj način mi i nastupamo", rekao je muftija Ziljkić.
Ova manifestacija održava se 10. godinu zaredom u organizaciji Islamske zajednice Srbije - Muftijstvo vojvođansko, Meldzis IZ bački i udruženja "NUR-Svetlost".
"Ulicu otvorenog srca - bajramsku sofru u Novom Sadu" podržali su udruženje Matice Albanaca Srbije, AP Vojvodina, Grad Novi Sad i Kulturni centar Novog Sada.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučević: Govor mržnje neće se tolerisati u Novom Sadu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2018, 08:48

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustovao je manifestaciji "Ulica otvorenog srca - bajramska sofra u Novom Sadu"..Govor mržnje neće se tolerisati u Novom Sadu, i to je poruka svim ekstremistima, izjavio je sinoć na "Bajramskoj sofri" u Novom Sadu gradonačelnik Miloš Vučević, koji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.