Volonteri NIS-a u akciji „Da svakom dan bude radostan“

Izvor: Vostok.rs, 23.Sep.2019, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri NIS-a u akciji „Da svakom dan bude radostan“

Članovi kluba volontera kompanije NIS posetili su Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu i u okviru akcije „Da svakom dan bude radostan“ ofarbali stubove u dvorištu škole. Pored sređivanja izgleda samog objekta, kako bi učenici i ostali korisnici  svoje dane provodili u lepšem ambijentu, ovu akciju učinilo je posebnom druženje volontera sa decom i sklapanje novih prijateljstava. Ovu školsku ustanovu namenjenu osnovnom i srednjem obrazovanju pohađa preko 500 učenika, a dodatnu vrednost predstavlja i dom sa 80 učenika, koji se nalazi u njenom sastavu. Pored toga, škola je i svakodnevno mesto boravka dece i učenika koji dolaze iz drugih škola i vrtića na dodatnu podršku, a uz dnevne boravke namenjene odraslim korisnicima ova ustanova je najveći sistem u regionu posvećen brizi o potrebama dece, učenika i osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.
Svetlana Bašević, pomoćnik direktora Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ istakla je da je ovom akcijom ulepšan prostor u kome borave učenici, ali je postignut i drugi važan cilj, a to je interakcija volontera sa decom, uspostavljanje novih kontakata i sklapanje prijateljstava. Zajednički utisak svih učesnika je da ovakve akcije imaju višestruku korist ne samo u materijalnom smislu, već daleko značajnije na socijalnom, psihološkom i emotivnom planu za učenike naše škole“, istakla je Svetlana Bašević. „Da svakom dan bude radostan“ treća je od pet akcija izabranih na konkursu kompanije NIS pod nazivom „Ulepšaj! Poduči! Obraduj!“, koju su zaposleni sami osmislili sa ciljem pružanja podrške zajednici.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.